Atunci cand lipsesc, dintii pot fi inlocuiti cu proteze fixe (coroane solo, inlay-uri, colaje, punti dentare, fatete de zirconiu), mobile (scheletate sau acrilice), cu scopul de a reda pacientilor echilibrul functional si estetic. Putem executa in laboratorul propriu lucrari ceramice, pe schelet metalic sau din oxid de zirconiu. Dispunem de tehnologia CAD/CAM ( proiectare si confectionare asistata pe calculator), tehnologie ce ofera precizie, rapiditate si rezistenta a lucrarilor protetice, prin eliminarea eventualelor defecte de turnare ascunse, permite o productie ridicata precum si un standard ridicat de calitate.

Dioxidul de zirconiu este un material ceramic de mare rezistenta care este folosit pentru aplicatii in tehnologii de ultima ora( ex. In industria aerospatiala). Este un compus chimic cu elementul rar zirconiu si oxigen (ZrO2) denumit adesea oxid de zirconiu.

Utilizarea lui elimina efectiv riscul de reactii negative la pacientii care sufera de alergii si dat fiind faptul ca materialul este nemetalic, nu exista pericolul de coroziune. Este complet biocompatibil datorita faptului ca este format in principal din minerale care se gasesc in tesutul osos, fiind matarialul cel mai apropiat de osul natural disponibil la ora actuala. De asemenea are o conductivitate termica scazuta, nu este conductor de electricitate, asadar nu genereaza sarcini electrice si datorita rezistentei mari la rupere este denumit otelul ceramic.

Studiile clinice si cercetarile referitoare la acest material au dovedit faptul ca utilizarea oxidului de zirconiu asigura restaurari sigure, durabile si fizic stabile. Un alt avantaj este acela ca restaurarile pe schelet de zirconiu nu prezinta linii inchise de culoare la nivelul gingiilor sau decolorari ale gingiei, are o transluciditate mai buna decat a metalului, efectul natural al danturii ramanand acelasi in diferite conditii de iluminare, precum lumina naturala si cea artificiala.

Scheletele lucrarilor sunt acoperite apoi cu un strat de ceramica (HeraCeram, Zirkonia – Haereus Kulzer), care este aplicat intr-un mod migalos de tehnician, pentru a se potrivi aspectului si nuantei dintilor naturali ai fiecarui pacient.

Fiecarui pacient I se inmaneaza Certificatul de conformitate ce garanteaza calitatea materialelor folosite si contine de asemenea si indicatii postprotetice.

Materialele folosite pentru lucrarile protetice sunt:

  • discurile Emax Zir CAD PRIME, furnizor IVOCLAR DIGITAL
  • discurile DD Cube One ML, furnizor Dental Direkt
  • discurile DD Bio CW, furnizor Dental Direkt

PROGRAMARE

Pentru programari sunati la 0232.233943 sau scrieti-ne un mesaj la [email protected]

LOCALIZARE